Dierovače

Nevyhnutnou súčasťou triedenia dokumentov či prípravy prezentácií je okrem iného aj dierovanie.

Dierovač je kancelárska pomôcka, ktorá umožňuje predierovanie dokumentov jednou, dvomi alebo štyrmi dierami, vďaka čomu sú pripravené na vloženie do bežných zakladačov alebo rýchloviazačov. Budete tak mať v papieroch vo vašej kancelárii alebo domácej pracovni lepší prehľad, a najmä poriadok.

Okrem kvality a spoľahlivosti sa na strane spotrebiteľov objavujú tieto potreby:

  • menšia sila nutná na predierovanie hlavne väčšieho množstva papiera,
  • presné vkladanie dokumentu do zakladača, čo je ovplyvnené kvalitou pravítka, ktoré je priložené k dierovaču a na ktorom je zreteľne vidieť aktuálne nastavený formát.

Týmto požiadavkám prispôsobujeme aj výber produktových značiek a tiež samotných modelov.

Pri kúpe vášho nového dierovača si všímajte:

  • materiál - plastové dierovače s kovovými časťami sú určené skôr na bežné použitie a menšiu záťaž. Celokovové dierovače sú vhodné na väčšie zaťaženie, majú vyššiu odolnosť a dlhšiu životnosť, ale aj väčšiu hmotnosť.
  • kapacitu dierovania - v popise každého dierovača nájdete údaj o počte listov, ktorý predieruje na jedno stlačenie. Pokiaľ dierujete len menšie počty listov, celkom vám postačí klasický kancelársky dierovač s kapacitou dierovania do 50 listov. Ak však potrebujete dierovať väčšie množstvá papierov naraz, siahnite radšej po veľkokapacitných dierovačoch s kapacitou dierovania viac ako 50 listov.
  • úchyt - v našej ponuke nájdete aj dierovače s novým patentovaným úchytom, ktorý spolu s ostrejšími dierovacími segmentmi znižuje trenie pri prerezávaní papiera. Vďaka týmto zdokonaleniam používate pri dierovaní dokumentov menšiu silu.
  • pravítko - slúži na nastavenie formátu dierovaného dokumentu. Malo by byť pevne zafixované, so zarážkou na konci, s kontrastnou reliéfnou potlačou jednotlivých formátov alebo rámčekom na jednoznačné určenie vybraného formátu.
  • zámok ramena - umožňuje ukladanie dierovača s ramenom v jeho najnižšej polohe. Stlačením ramena a posunutím tlačidla na jeho uzamknutie je dierovač pripravený na uskladnenie. Pohodlne ho tak uložíte napríklad do zásuvky vášho pracovného stola.
  • zásobník na odrezky papiera - z praktického hľadiska je lepšie vyberať si väčšie zásobníky na odrezky s možnosťou jednoduchého vyprázdnenia, ktoré môže byť zabezpečené napríklad vďaka postupnému vysúvaniu zásobníka.

V našom sortimente nájdete produkty značiek Rapesco, Leitz, Rapid. Z hľadiska vašich potrieb sa môžete rozhodnúť pre dierovače kancelárske, veľkokapacitné alebo elektrické, prípadne si rovno zaobstarať celý kancelársky set.

Druhy dierovačov

Kancelárske dierovače

Sú to pevné a spoľahlivé celokovové, ale i plastové dierovače na každodenné použitie v kancelárii či domácnosti. S protišmykovou spodnou časťou proti poškodeniu nábytku, rôznou kapacitou dierovania (10 až 50 listov), spoľahlivým pravítkom a pohodlným vyprázdňovaním odrezkov.

Pokiaľ uprednostňujete ekologické výrobky, ponúkame aj dierovače s označením ECO vyrobené zo 100 % recyklovaného priemyselného plastu s obalom vyrobeným z recyklovaného kartónu. Obľube sa tešia dierovače na papier Rapesco s antibakteriálnym povchom Germ-Savvy®, ktoré sú navyše vyrobené z recyklovaného plastu.

Pri dierovačoch vybavených inovatívnou technológiou Rapid Press Less je potreba vynaloženia sily znížená o viac ako 50 % v porovnaní s tradičnými dierovačmi. Kapacita dierovania týchto produktov je 30 listov.

Veľkokapacitné dierovače

Ide o vysokovýkonné dierovače, ktorými naraz predierujete aj niekoľko stoviek listov. Vzhľadom na zaťaženie majú prevažne kovové vyhotovenie s prvkami z odolného plastu. Samozrejmosťou je posúvateľné pravítko so zarážkou a veľká kapacita dierovania (až 300 listov). Do sortimentu máme zaradené dierovače na 2 aj 4 diery. Pri niektorých produktoch je možné vymeniť opotrebované dierovacie segmenty a podložky (predajné samostatne).

Elektrické dierovače

Sú perfektným riešením pre tých, ktorí dierujú veľmi často. Stačí len vložiť papiere a zvyšok práce za vás dierovač urobí sám. Fungujú na batérie a sú určené na bežné použitie s potrebou dierovania do 15 listov.

Momentálne ich v ponuke nemáme.

Kancelárske súpravy

Praktickým riešením do kancelárie i domácnosti sú súpravy viacerých produktov: zošívačky a dierovača, prípadne odsponkovača. Ponúkané súpravy sú vysokej kvality, majú kompaktné rozmery, celokovové či plastové prevedenie. Určené sú najmä na menšie počty listov. Stanú sa nielen užitočnou pracovnou pomôckou, ale aj pekným doplnkom na vašom pracovnom stoje.