Letné zábavky pre deti len za pár drobných

„Keď si spomeniem na letá, keď som ja bola školáčka, vždy mám na tvári úsmev. Pred očami sa mi objaví naše sídlisko, z balkónov sa ozýva hudba a my, deti, krúžime po vonku na bicykloch, skáčeme cez gumu, hráme sa s loptou a čakáme na to, kedy sa z otvorených balkónových dverí ozve mamin hlas a prehluší tie nahlas znejúce hity 80-tych a 90-tych rokov: „Obeeeed.“ Na krátku chvíľu si urobíme prestávku, najeme sa rýchlosťou blesku a opäť sme až do večera vonku, medzi kamarátmi. Bez toho, aby sa o nás niekto bál. To boli veru časy...“

Takto sa do čias svojho detstva vrátila v spomienkach naša kolegyňa.

Aj keď sa dnes situácia zmenila a o tie naše ratolesti máme asi väčší strach ako mali naši rodičia o nás, deti ani dnes nepotrebujú žiadne super vymoženosti na to, aby si svoje voľné chvíle či prázdninové dni vychutnali naplno, vonku a s kamarátmi. Naozaj im možno stačí rozprestrieť na trávnik pred domom deku, postaviť stan a bez mobilu či inej elektroniky si môžu naplno užiť slnečné dni na vzduchu. K skvelej zábave stačí naozaj málo...

10 tipov pre skvelú zábavu

Krieda

Krabička s kriedami je super spoločníkom pre hravé tvorenie na chodníku či na tabuli detského ihriska. A nielen to. Chcú si deti zaskákať škôlku? Zahrať sa na dopravné ihrisko? Vybudovať si pevnosť? Vo svojej fantázii a s kriedou v ruke to pôjde hravo.

Bublifuk

Vďačná hračka, ktorá poteší každé dieťa a zabaví ho na celé hodiny. Komu sa podarí vyfúknuť najväčšiu bublinu? Kto bude fúkať a kto praskať bublinky? Zahráme si bublinovú naháňačku? Možností, ako sa hrať, je veru veľa. Už len mať poruke dostatok náhradnej náplne, lebo deti si pri hre ani nestihnú uvedomiť, že bublifuk je zrazu prázdny.

Vodné balóny

Mokrý hit každého leta. Po naplnení vodou sa z nich stávajú parádne vodné bomby, s ktorými sa deti vedia poriadne vyšantiť. Stačí sa rozdeliť na tímy, pripraviť si mokrú muníciu a hurá do vodnej bitky!

Karty

Hracie karty sú doslova večné a sú s nami už celé generácie. Ich farby a dizajny v detskom svete podliehajú tak trochu „rozprávkovej móde“ a prispôsobujú sa obľúbeným detským hrdinom, no hry, ktoré sa s nimi hrajú, majú svoje dobre známe a zaužívané pravidlá. To však neznamená, že si hrajúci sa hlúčik detí nemôže vymyslieť vlastnú hru a svoje originálne pravidlá. No kto by ich preto nemal rád?

Prstové hry

Prstová hra so šnúrkou, ktorú si pamätáme z vlastného detstva prežíva návrat. Pomocou prstov a trochy zručnosti a obratnosti si vytvorte útvary ako šálka, padák či rebrík, s predstavivosťou a tvorivosťou sú však možnosti nekonečné. Táto jednoduchá zábavná šnúrka navyše podporuje motoriku, sústredenie a trojrozmerné myslenie a môže si ju užiť naozaj každý, bez ohľadu na vek. 

Poznáte finger-skateboard? Skvelý tip na zábavku pre milovníkov skateboardingu. Skateboard sa však neovláda nohami, ale ide o zmenšenú verziu pre prsty. Naučte sa rôzne triky a tromfnite kamošov!

Šarkan

Aj keď sa púšťanie šarkanov najviac spája s jeseňou, prečo toho svojho neprevetrať aj na jar či práve v lete? Je ideálnym partnerom na potulky v prírode a naháňanie sa s ním po trávniku pred domom si užijú nielen deti, ale aj dospelí.

Lopty a loptičky

Nafukovacia lopta je výborným letným spoločníkom na výlet, k vode alebo len tak na hru na dvore pred domom. Nezaberie veľa miesta, takže ju odporúčame mať pri cestovaní s deťmi poruke. 

Skákajúca loptička - alebo aj hopsuľka, hop-hopka, skákalka - to je hračka, ktorá bezchybne trénuje postreh, pohotovosť a sústredenie. Dá sa s ňou dosýta vyhrať alebo len skrátiť dlhá chvíľa kedykoľvek a kdekoľvek.

Chlpaté, lepkavé, svietiace...vyšantiť sa s nimi dá poriadne, nech sú akékoľvek.

Skladačky z papiera

Lietadielka, lode, zvieratká či „nebo, peklo, raj"?  Naučte sa ich spoločne s deťmi poskladať. Keď hľadáte pre vašu ratolesť milú drobnosť k sviatku, nech sa páči, vyberte si.

Zábavné zošity

Kto nemá práve chuť behať za loptou, naháňať sa za šarkanom či skákať cez švihadlo, mohol by sa potešiť kreatívnym chvíľkam a nerušene si na deke či lavičke napríklad aj kresliť či lepiť nálepky.

Praktické zošity plné rôznorodých aktivít (bludiská, spojovačky, maľovanky) a nálepiek sú ideálnymi pomocníkmi na veselé tvorenie, na cesty alebo aj k lekárovi do čakárne. Zíde sa vám mať ich doma po ruke ;-).

Tieto i ďalšie zábavky kúpite v predajniach ŠEVT papiernictvo alebo online na www.sevt.sk

Nech už si zvolíte akúkoľvek z aktivít, prajeme vám krásne leto plné hier a príjemných zážitkov!